Kees Dekkers erelid

Kees Dekkers benoemd als erelid

Na 24 jaar neemt Kees afscheid als bestuurslid. Dat is een heel lange tijd. Tijdens de laatste bestuursvergadering hebben wij als bestuur nog even teruggeblikt op die 24 jaar. Er is in die jaren veel veranderd. De activiteiten zijn toegenomen. We zijn veel meer gericht naar buiten. Zo heeft Kees zelf gezorgd voor de beeldbank. Eerst met het Regionaal Historisch Centrum en met Tilburg. Later is dit de ZCBS geworden. Hierin heeft Kees heel veel tijd gestoken in het scannen en beschrijven van foto’s. Met de werkgroep werden ook de foto’s van de gemeente Best gedigitaliseerd. Daarna kwam de Bata met het hele archief. En nog krijgen we wekelijks foto’s binnen uit diverse hoeken. Kees levert de foto’s aan als er verzoeken zijn. Individuele verzoeken of hulp bij de boeken van Best. Ook de verbeteringen van de beschrijvingen die door o.a. Kees van den Biggelaar worden aangeleverd worden door Kees verwerkt. 

Niet alleen de boeken zijn ondergebracht bij ZCBS. Kees heeft ook gezorgd dat de bidprentjes, de oude krantenberichten en de bibliotheek daarin konden worden opgenomen. Van de beeldbank wordt heel veel gebruik gemaakt. Kees is ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de ruimte. Naast het reguliere onderhoud van de kelder heeft Kees ook gezorgd voor de verbouwing van de Heemkamer in de coronatijd, samen met o.a. Karel Boereboom en andere leden. Mede door de vele uren die Kees daaraan bested heeft, is het een prachtige ruimte geworden, waar we leden en andere Bestenaren kunnen ontvangen. Zo is eind januari het volledige college van B&W op bezoek geweest. 

De inkopen worden door Kees verzorgt, zoals de koffie en de koekjes maar ook de laptops en printer en andere hulpmaterialen. Daarnaast zorgt hij voor geluid en beeld tijdens de lezingen en bijeenkomsten. Kortom bijna een volledige dagtaak. Gelukkig heeft Kees aangegeven dat hij wel stopt als bestuurslid maar de overige taken wil hij wel blijven doen. We hopen dan ook dat we als vereniging nog heel veel plezier van Kees kunnen hebben. 

Bij het Brabant Heem hebben we de inzet van Kees gemeld van de afgelopen 24 jaar. Het Brants Heem heeft besloten Kees de zilveren draaginsigne toe te kennen. 

Hiermee zijn we er echter nog niet. 

Dit alles was voor de overige bestuursleden aanleiding geweest om een passend cadeau voor Kees te zoeken. Daarom had het bestuur unaniem besloten om Kees voor te dragen als erelid van de vereniging. Een titel die slechts aan weinige gegeven is. De overige leden konden tijdens de jaarvergadering daarmee instemmen.