6. Scouting Verleunstraat

De gidsen voor het oude gebouw. Zijde Verleunstraat

Je staat nu voor de huizen Verleunstraat 15 t/m 19. Dat is de plek waar vanaf 1955 de blokhut van de scouting was. Zie onderstaande overzichtsfoto.

De verkenners van de Michael Magonegroep kwamen hier in de oude werkschuur terecht die in de oorlog was gebouwd. Hieronder zicht op de oude werkschuur met links aangrenzend een woning die door de gidsen werd gebruikt. Achter de schuur was de aanbouw voor de welpen.

Toen in 1960 ook een welpengroep werd opgericht werd het gebouw aan de achterzijde uitgebouwd. Een aangrenzend hok voor oud papieropslag werd een lokaal voor senior verkenners. Buiten aan het gebouw was een toiletgebouw dat  de achtergrond vormde voor de wekelijkse openingsceremonie met het hijsen van de vlag. Het gebied rond de blokhut bestond uit hei en zand en was heel geschikt als speelterrein. Het strekte zich uit vanaf de Verleunstraat tot de hoogspanningsleiding.

Later kwamen ook de Gidsen van de Anne Frankgroep, die hun verblijf in de oude noodpastorie hadden, in de onbewoonbaar verklaarde woning naast de blokhut. Tot ze samen met de kabouters tijdelijk verhuisden naar een boerderij aan de Schutboomweg.

In 1965 werden verkenners en welpen en gidsen en kabouters samengebracht onder de stichting Frama (Anne Frank en Michaël Magone). In 1969 verhuisde de verkenners- en welpengroep naar een nieuwe blokhut aan een ander stuk grond van de parochie aan de Pater Bleysstraat. In 1972 sloot de Anne Frankgroep zich aan in een aanbouw bij de nieuwe blokhut.

Nog steeds biedt Scouting Frama in de blokhut aan de Pater Bleysstraat wekelijks aan tientallen kinderen en jong volwassenen onderdak om het scouting spel te spelen.

Plaats van gebouw in 1957

Groep verkenners op de hei met rechts zicht op de aanbouw aan de achterzijde.