Spar

Er zijn een paar kenmerken waar je een Spar aan kan herkennen, je kan bijvoorbeeld zien dat een Spar het gehele jaar door zijn naalden behoudt, de naalden zijn plat, driehoekig of vierhoekig. Verder zijn ze alleenstaande bomen en ook alleenstaande naalden, dit maakt de Spar anders dan de Den, waar de Spar vaak mee verward wordt. 

De Spar komt het meest voor in de middelgebergten van Midden-Europa en Noord-Europa. Ze leven het beste in een koud klimaat en vochtige lucht. Het hout van de Spar is zachthout, ook wel naaldhout genoemd omdat dit hout afkomstig is van naaldbomen zoals de Den bijvoorbeeld. Het nadeel van zachthout is, is dat het minder dicht en stevig is. Het hout van de Spar word voornamelijk gebruikt voor het maken van vurenhout, lucifers dus. Het hout kan ook gebruikt worden voor  tuinhuizen, terrassen, tuinmeubels, carports & hekken. Alleen kon je er geen klompen van maken, want die werden gemaakt van wilgenhout en populierenhout. Waarom dit is, is omdat het hout van wilgen en populieren snel groeien waardoor het hout van de ze bomen zacht en licht is. 

Wij hopen hiermee u wat meer informatie te geven over deze boom. Ten slotte hebben wij een filmpje met wat meer informatie over een het verschil tussen een Den en een Spar.  https://www.youtube.com/watch?v=lMKJPUN6ZFg

Spar in de zomer

Spar in de winter