Acacia

Het is een decoratieve boom. De acacia heeft een onregelmatige kroon. De kroon van een boom is het gedeelte van de stam waar geen takken aan zitten. Aan de takken van de acacia zitten doorns. Een van de kenmerken van deze boom zijn de oneven geveerde bladeren die hij heeft. 

De acacia komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, maar word al sinds 1600 ingevoerd in Europa. De acacia komt nu voor in landen als: Australië, Micronesië, Polynesië Zuid-Azië en Madagaskar. Hij is ook in Nederland te vinden.

Het hout van de acacia is een goede kwaliteit hardhout. De acacia wordt niet zo groot. daarom is het moeilijk om grote stukken van deze boom te krijgen. De kleine stukken hout van deze boom zijn ideaal om te gebruiken als wandplanken. Het harthout is handig, omdat het vrijwel geen onderhoud nodig heeft en het is geïsoleerd. Het hout van de acacia ik hard en niet erg buigzaam. 

Van het hout van de acacia worden verschillende dingen gemaakt zoals, meubels en houten decoratie zoals houten olifanten en houten snijplanken. Het hout van de acacia is erg geliefd voor deze spullen te maken, omdat het hout erg duurzaam is. 

Het hout van de acacia werd vroeger niet gebruikt voor het maken van klompen.