300-ste lid

Plaatsingsdatum: Sep 14, 2019 7:27:40 AM

Inmiddels heeft de tentoonstelling al duizenden bezoekers getrokken en kunnen we zeggen dat deze tentoonstellingen een groot succes zijn. Het vele werk dat de leden van Dye van Best hierin stoppen krijgt ook vele waardering. Het afgelopen jaar is het aantal leden van 267 gegroeid naar meer dan 300 leden. Veelal werden ze lid nadat ze een bezoek hadden gebracht aan een van de tentoonstellingen. Het driehonderdste lid was Diana van Weert- van Geffen, een bewoonster uit de wijk Heivelden/Heuveleind. Zij had zich tijdens de tentoonstelling in het Gemeenschapshuis Vlinderhei opgegeven.

De viering van 200 jaar Best bezorgd Erfgoedvereniging Dye van Best veel werk. Dye van Best is voor vele organisaties een vraagbaak voor het geven van informatie over het verleden van Best en het leveren van foto’s.

Anton Neggers trok een volle zaal met een lezing met de titel: Best en Oirschot: Een Historische Band. Het Erfgoedblad kwam met een extra editie 200 jaar Best wat ook verkrijgbaar was voor niet-leden. Maar om het verleden van Best nog dichter bij de inwoners van Best te brengen werd het idee geboren om een reizende tentoonstelling te gaan organiseren die in de verschillende wijken van Best te zien was. In september nog de Batafabriek en in oktober in Kindscentrum Zevensprong. Naast algemene foto’s over Best laat de tentoonstelling ook foto’s en documenten zien uit de wijken zelf.