Heemschild 2023

Uitreiking Heemschild 2024

Een van de jaarlijks terugkerende agendapunten tijdens de algemene ledenvergadering is de uitreiking van het Heemschild over het afgelopen jaar.

Bij de voorbereidingen van de jaarvergadering komt als vast onderdeel terug, wie hiervoor in aanmerking komt. Het betreft een of meer leden die een bijzondere verdienste hebben geleverd voor de vereniging.

Dit jaar hebben we een persoon in het zonnetje gezet die nog niet zo lang lid is maar met zijn bijdragen onze erfgoedvereniging goed op het doek heeft gezet. 

Zijn hobby en deskundigheid heeft hij elders ontwikkeld. Eenmaal bekend met het doel en werk van onze  erfgoed vereniging  is hij enthousiast geworden om zijn kunde in zetten voor vastleggen van de geschiedenis. Dat gebeurt zodanig dat zalen gevuld kunnen worden met mensen die ook willen weten hoe het er vroeger aan toe ging. Daarmee is hij een waardevolle vrijwilliger geworden van onze erfgoedvereniging. Naast de 3 films over de geschiedenis van Best die hij samen met Arjen Schat heeft gemaakt, is hij ook actief met andere films en het vastleggen van interviews.  

Het bestuur heeft daarom unaniem besloten om Hans van Empel voor te dragen voor het Heemschild 2023.