Voorzitter Harrie van Vroenhoven Lid in de Orde van Oranje Nassau

Plaatsingsdatum: May 03, 2018 6:49:6 PM

Ook felicitaties gaan uit naar twee leden van onze Erfgoedvereniging, de heren Jan van de Meulengraaf en Albert van Loosdregt. Zij hebben eveneens een Koninklijke onderscheiding gekregen voor het vele vrijwilligers werk dat zij binnen onze gemeente hebben gedaan.

Harrie is vanaf zijn voorzitterschap in 2007 een grote initiator geweest van vele nieuwe activiteiten voor het behoud van het culturele erfgoed in de gemeente Best. Hij wist dit ook goed te communiceren naar de gemeente Best maar ook naar inwoners van Best. Er kwamen nieuwe werkgroepen zoals digitaliseren van kadastrale kaarten, monumenten, archeologie, educatie, website, kunst als werkgroep, immaterieel erfgoed en werd vertegenwoordiger bij de vergaderingen van de Monumentencommissie.Op zijn initiatief kwam het bankje voor de honderdjarige, diverse toponiemen banken en was hij vanaf het begin betrokken bij de restauratie, educatie en boekpublicatie (“t Goet te Arle) van de oudste boerderij van Nederland, De Aarle Hoeve. Ook heeft hij voor de erfgoedvereniging enkele boekjes geschreven.

Hij geeft veel aandacht voor het behoud van het natuurhistorisch landschap waaronder het wederopbouwgebied De Scheeke, voor de Paljaert en de Mortelen.

Harrie was oprichter van het a-politiek groepje onder de naam: “Betrokken Bestenaren” en heeft grote inbreng gehad bij de herinrichtingen van het centrumplan.

In zijn actieve periode bij het verzekeringswezen vervulde hij verschillende bestuursfunctie en ook hier was hij hier een inspirator van vele nieuwe projecten. Zijn hier opgebouwde kennis over marketing- en profileringactiviteiten komen hem nu goed van pas.