Wilhelminadorp film, boek en tentoonstelling

Tentoonstelling

In het weekend van 30 augustus tot 1 september 2024 zal t.b.v. Wilhelminadorp 75 jaar door de erfgoedvereniging een tentoonstelling worden georganiseerd in buurthuis Kadans. Bij deze tentoonstelling worden de verschillende onderwerpen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van deze wijk worden belicht. Naast veel foto's en krantenknipsels zijn er ook voorwerpen. De tentoonstelling zal bij veel mensen herinneringen oproepen die zij onder het genot van een kop koffie met andere (ex)bewoners met elkaar kunnen delen. 

Film

In dat weekend zal ook de nieuwe film over het Wilhelminadorp op diverse tijdstippen worden vertoond. De film bevat naast oude beelden ook een goed overzicht van de ontwikkelingen van de wijk en bevat veel interviews met echte Wilhelminadorpers. Een genot om naar te kijken.

Boek

Het nieuwe boek 75 jaar Wilhelminadorp, De geschiedenis van een kerkdorp op de Bestsche heide, zal dan beschikbaar zijn. Iedereen die vooraf heeft ingeschreven kan dan het boek op komen halen.