Bidprentjes

Jaren geleden is Nico Vogels gevraagd om de bidprentjes, die Jan van den Biggelaar bijhield, voor de erfgoedvereniging verder te digitaliseren.

Nico vertelt: "Ik wist niet wat het inhield, maar het was heel makkelijk werd mij verteld. Elk prentje krijgt een nummer en neem alle belangrijke gegevens over van die persoon, dat was makkelijk. Wel kwam ik tot de ontdekking, dat er sommige dubbel, dan wel drie dubbel er in zaten. Dus moest er nogal opgeruimd worden. Nu zijn we zover dat alles klopt hopen we".

We hebben goede contacten met de kerken, en komen via andere personen de bidprentjes bij ons. Ook hebben goede contacten met de omliggende dorpen o.a. Liempde – Oirschot – Son – St. Oedenrode en Schijndel, als daar iemand overleden is en deze persoon is in Best geboren, dan krijgen wij die via-via bij ons. Daar zijn we blij mee, maar zo gebeurt het ook andersom.

Rianne Martens heeft inmiddels de coördinatie overgenomen maar Nico blijft zelf nog actief. Op dit moment zitten we aan ruim 9.500 bidprentjes van mensen die in Best geboren – gewoond – of gestorven zijn.

Hoe kunt u de bidprentjes zien? Klik hier om de beeldbank voor de bibliotheek te raadplegen.

Contactpersoon voor deze werkgroep is Rianne Martens tel: 06-11342530 of e-mailadres: rmartens.p@hotmail.com